Møllevegen 1 B
N-4353 Klepp Stasjon

mail@aasegnist.no

Mandag – Fredag: 07:00 – 15:00

senkegnist

Senkerodering, også kjent som senkegnistmaskinering eller die sinking, er en avansert metode som brukes til å bearbeide materialer med høy presisjon og kompleksitet. Denne teknikken innebærer å lage ønskede former eller mønstre ved å bruke en eller flere elektroder

Under senkerodering senkes elektroden, som kan være formet som ønsket del, ned i materialet. Elektroden skaper gnister som gradvis eroderer vekk materiale for å danne ønsket form. Denne prosessen gjentas nøyaktig og kontrollert, slik at man oppnår høy presisjon og kvalitet i det ferdige produktet.

Senkerodering brukes i ulike industrier, inkludert olje- og gassindustrien, verktøymaskiner, form- og stanseindustrien og elektronikkproduksjon. Metoden er spesielt egnet for å lage deler med intrikate og komplekse detaljer. Teknikken gjør det mulig å oppnå komplekse geometrier som kan være vanskelig eller umulig å produsere med andre metoder.

Typiske oppgaver som egner seg til senkegnist

Ved senkerodering kan vi utføre operasjoner som ikke kan utføres i noen annen form for bearbeidingssystemer. Dette inkluderer ikke-gjennomgående kilespor, spline, sekskanthull, rektangulært hull, og andre geometrier kan vi gnistrer ut i produktene.

Sprekker og notcher kan gnistes ned i material for å teste NDT utstyr, kalibrering av NDT utstyr. Weld root fatigue Notches kan utføres med  EDM senkegnist. Vi har også mulighet til å fjerne bor, freser, gjengetapper, skruer og bolter som er brukket og sitter fast i maskinerte produkter. Disse gnistes ut i våre senkerosjonsmaskiner. Punktering/gnisting av innvendig hull inni maskinerte produkter kan også utføres.

Vi har senkegnistmaskiner utstyrt med et stort rundbord med gjennomgang Ø250mm. Rundbordet kan brukes til å indeksere arbeidsstykket og som en fullstyrt akse for å gniste konturer, maskinering i C-akse. Vi har nordens største senkegnistmaskin som er spesiallaget slik at vi kan ta emner på flere meter. I galleriet under kan du se eksempler på hva vi kan utføre med våre senkegnistmaskiner.

Nyttig info senkegnist

Hvis mulig maskinerer kunden ut mest mulig gods på produkter som skal senkegnistes. Maskinering av undermål eller overmål avtales i forkant.

Når det kommer til senkegnist elektroder kan vi være behjelpelig med design/3D modellering av elektroder til produktene/delene dere ønsker.

Generell info

Ved forespørsler på erodering kan vi motta tegninger på PDF.
Vi benytter Edgecam til å tegne og konstruere, ønsker derfor dxf/dwg/step/3D filer på mer kompliserte jobber.
Vi kan være behjelpelig med design og tegning av mer avanserte elektroder.
Vi ønsker at produktene er fri for grader, olje og spon når de leveres til oss.
Bestilling og tegning legges med produktene som sendes til oss.
en_GBEN